Mandatar za sastav nove Vlade
1

Dačić: Želimo stvoriti drugačiju Srbiju od one koja je sada

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Lider Socijalističke partije Srbije i mandatar za sastav nove Vlade Ivica Dačić rekao je da je strateški cilj Srbije da ide ka EU i dodao da vlada može da funkcioniše isključivo kao tim.

Dačić je na obilježavanju 22 godine od osnivanja SPS-a u beogradskom Centru "Sava" rekao da socijalisti neće propustiti priliku da iskoriste istorijsku šansu da polože ispit zrelosti, te da žele Srbiju koja će biti faktor mira i stabilnosti u regionu.

On je rekao da je strateški cilj Srbije da ide ka EU, ali da dok ne stigne do članstva mora da gradi demokratsko društvo, zasnovano na demokratskim standardima, nacionalnoj ravnopravnosti, socijalnoj odgovornosti.

"Želimo da stvaramo drugačiju Srbiju od one koja je sada. Želimo da bude ponosna država, da bude poštovana. Da bismo bili poštovani od drugih moramo da poštujemo sami sebe", rekao je Dačić.

Dačić se zahvalio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što mu je povjerio mandat za sastav vlade i Srpskoj naprednoj stranci na prijedlogu da se formira ovakva parlamentarna većina.

Nikolić je rekao na proslavi da svi zajedno moraju da rade kako bi izvukli Srbiju "iz bezdana u kojem se nalazi".

Svečanosti prisustvuju i lider Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić, predsjednik PUPS-a Jovan Krkobabić, članica Predsjedništva URS Verica Kalanović, vršilac dužnosti predsjednika SNS-a Aleksandar Vučić, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i predstavnici diplomatskog kora.