Ranio nožem sedam osoba
0

Dačić: Pregledamo snimke, napadač će uskoro biti uhapšen

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić očekuje da će brzo biti uhapšen napadač koji je nožem ranio sedmero ljudi na dočeku Nove godine na Trgu Republike u Beogradu.

Dačić je za RTS rekao da policija ispituje svjedoke i pregleda videosnimke kamera iz tog dijela grada.

Sedmerica muškaraca, među kojima dvojica Tunižana i novinar Televizije Republike Srpske Krešo Sekulić, povrijeđeni su tokom novogodišnje noći u centru Beograda, kada ih je nepoznata osoba izbola nožem.

U Urgentnom centru u Beogradu Srni je ranije rečeno da je Sekulić, koji je uboden nožem u butnu kost, operisan i da se nalazi na intenzivnoj njezi u Drugoj hirurškoj klinici.

I drugi povrijeđeni su operisani i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

"Blic" je objavio na portalu svjedočenja očevidaca koji su naveli da je napadač te noći bio u društvu još dvojice muškaraca, a napad se dogodio u opštem metežu koji je nastao dok je grupa "Električni orgazam" izvodila pjesmu "Igra rock and roll cela Jugoslavija".

"Počelo je guranje, a jedan od njih je zagrlio našeg druga i rekao mu: 'Izvini, malo smo pijani'. Naš prijatelj im je na to odgovorio: 'Ma, nema veze, Nova godina je'. U tom trenutku je prišao poznanik tog muškarca koji je zagrlio našeg druga. Tada je sjevnuo nož", rekli su mladići koji su prisustvovali napadu.

Napadač je tada ubo prvog mladića, a ubrzo nakon toga još nekoliko osoba.