Regija
1

Dačić: Oko Šarića se steže obruč, slijedi hapšenje

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Srpski premijer Ivica Dačić rekao je da se oko odbjeglog narko bosa Darka Šarića steže obruč i da će sljedeći korak biti njegovo hapšenje.

"Sigurno se sve više steže obruč i sljedeći korak će biti taj, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gdje je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja", istakao je Dačić.

Dačić je crnogorskim medijima rekao da je juče u Podgorici imao neformalne susrete sa crnogorskim zvaničnicima i da nisu razgovarali o slučaju "Šarić".

Na pitanje da li Srbija planira da od crnogorskog pravosuđa zatraži preispitivanje imovine Miroslava Miškovića u Crnoj Gori, Dačić je odgovorio da će srpsko tužilaštvo odlučiti u kojem smjeru će se odvijati istraga.

"Ukoliko bude takav proces pokrenut u Srbiji, sigurno će se odnositi i na sve druge zemlje", poručio je Dačić.

Dačić je istakao da nikada nije bio pristalica toga da se bez konkretnih dokaza daju ocjene, poput one da je Crna Gora utočište za kriminalce, istakavši da je bilo primjera da se skrivaju i u nekim drugim državama, ali i u Srbiji. "Zato mislim da je važna saradnja policija", naveo je srpski premijer.

Govoreći o odnosima dvije države, Dačić je rekao da Srbija poštuje crnogorsku nezavisnost i da će o odnosima Podgorice i Beograda uskoro razgovarati sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem.