Prijetnje novinarki B92
0

Dačić: "Niko nema pravo da prijeti"

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je policija preduzela sve mjere na otkrivanju osoba koje su prijetile autorki emisije "Insajder" Brankici Stanković.

Dačić je rekao novinarima da su MUP i policija preduzeli sve mjere na zaštiti svih drugih osoba koje su radile serijal "Insajder", emisiju o huliganima koji se skrivaju iza navijačkih grupa.

"Niko nema pravo u ovoj zemlji da preti bilo kome", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da je policija u posljednjih godinu i po dana otkrila "gotovo sve" koji su prijetili novinarima, bez obzira da li su prijetnje bile upućivane putem interneta ili na drugi način.

On je ponovio da se zalaže da se, u saradnji sa novinarskim udruženjima, pronađe forma kako bi se još više istakao značaj novinarske djeletnosti.

"Napadi na policijace, novinare, hitnu pomoć... su zaista stvari koje treba da se maksimalno i najoštrije sankcionišu", zaključio je Dačić.

Nakon emitovanja emisije "Insajder" o pojedincima koji se kriju iza navijačkih grupa, autorima serijala upućene su prijetnje, od kojih neke sadrže i prijetnje smrću.
Prijetnje su upućene nakon emitovanja prvog dijela emisije "Insajder: (Ne)moć države", u kojoj su prvi put objavljena imena, prezimena i fotografije huligana, kao i krivična djela za koja su osumnjičeni.

Drugi dio će biti emitovan narednog četvrtka u 22.00 časa na Televiziji B92.