Inauguracija Nikolića
4

Dačić: Nedolazak državnika iz okruženja je uvreda za Srbiju

FENA
Ivica Dačić (Foto: Arhiv/AFP)
Ivica Dačić (Foto: Arhiv/AFP)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je nedolazak predsjednika država iz okruženja na inauguraciju predsjednika Srbije Tomislava Nikolića organizirani bojkot i uvreda za Srbiju.

"Svima treba da bude jasno, ovo je uvreda za Srbiju, a ne za Nikolića, on je trenutno predsjednik Srbije", rekao je Dačić poslije konsultacija o vladi kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Dačić je izjavio da ga veoma iznenađuje i ljuti što predsjednici država iz okruženja neće doći na inauguraciju Nikolića.

"To nije odnos prema Nikoliću ili Borisu Tadiću, to je odnos prema Srbiji, i to sve pravdaju nekim pričama... A pritom su im usta puna pomirenja i evropskih integracija. Da li je to u duhu pomirenja i tih integracija?", upitao je Dačić, prenio je Blic online.

On je podsjetio da je Boris Tadić išao svuda na inauguraciju u okruženju, osim kada su bili prisutni predstavnici Kosova. Dačić je, na pitanje da li su neke izjave Nikolića bile korak ka pomirenju, odgovorio da nije siguran da su mnoge izjave koje su dolazile s drugih strana bile korak ka pomirenju, kao i da je bitno da je Nikolića birao narod Srbije.