Premijer odlučno poručio
105

Dačić: Neće biti vanrednih izbora u Srbiji

Anadolija
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ivica Dačić izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu da nema razloga za vanredne izbore.

Dačić je poručio da je Vlada Srbije ''stabilna i jedinstvena u ostvarenju svojih ciljeva''.

Naime, predsjednik najjače srbijanske oporbene stranke - Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas zatražio je danas raspuštanje srbijanskog parlamenta i hitno raspisivanje izvanrednih izbora.

"Sve što se dešavalo u posljednje vrijeme bio je pokušaj diskreditacije vlade. Ti udari bili su pokušaj narušavanja njenog kredibiliteta, ali nisu uspeli. Vlada će nastaviti da radi posao u interesu građana. Uvjeren sam da je ova vlada najbolja vlada u novijoj političkoj historiji i spreman sam da snosim sve političke i sve druge posljedice svog rada. Sve što sam radio - radio sam javno i jasno, da bude svima jasno, cijelom narodu. I odlučno sprovodim ono za šta nas je narod birao", rekao je premijer Dačić.

Poručio je da će još čvršće da vodi Vladu Srbije.

Nadalje, potvrdio je da se nastavljaju aktivnosti za dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom (EU), te za postizanje kompromisnog rešenja oko pitanja Kosova. Nastavit će se, kazao je, i borba protiv korupcije i kriminala.

"Zadovoljan sam radom vlade i saradnjom s koalicionim partnerima. Za nastavak realizacije postavljenih ciljeva postoji potpuno jedinstvo u vladi", istakao je Dačić.