Saglasnost o Kosovu
1

Dačić: Ne počinjimo bitke koje ne možemo dobiti

FENA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Na sastanku državnog vrha Srbije u Beogradu ispoljena je puna saglasnost svih učesnika i potvrđena jedinstvena državna politika po pitanju Kosova, izjavio je Tanjugu premijer Ivica Dačić.

Na sastanku, koji je u Vladi Srbije počeo u srijedu oko 23 sata, a završen je 30 minuta poslije ponoći, pored premijera učestvovali su predsjednik Tomislav Nikolić, predsjednik parlamenta Nebojša Stefanović i šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Dačić je u telefonskoj izjavi Tanjugu rekao da je informisao šefa države, predsjednika skupštine i šefa vladine kancelarije o rezultatima najnovijih razgovora u Briselu kao i o razgovorima uoči objavljivanja mišljenja Evropskog vijeća o napretku Srbije u eurointegracijama.

Premijer je najavio i da će u četvrtak u Predsjedništvu Srbije državni vrh o dijalogu s Prištinom upoznati i predsjednike opština sa sjevera Kosova.

Ranije u srijedu navečer, Dačić se osvrnuo na susret s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem u Brisleu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Chaterine Ashton, rekavši da nije riječ ni o čemu novom.

"Da li se mi iznenađujemo u primjeni nečega što je potpisano u februaru ove godine i da li se iznenađujemo što je potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlade gdje su predsjednik Republike i vladajuće stranke rekli da će primjeniti ono što je već dogovoreno", upitao je Dačić.

"Nemojmo da se igramo sa sudbinom Srba sa Kosova. Pozivam sve da ne počinjemo bitke koje ne možemo da dobijemo", naglasio je premijer Dačić.