Dati šansu pregovorima
0

Cvetković: Uklanjanje barikada na Kosovu od interesa za opstanak Srba

SRNA
Mirko Cvetković
Mirko Cvetković
Premijer Srbije Mirko Cvetković ocijenio je da je uklanjanje barikada na sjeveru Kosova od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"U ovom trenutku moramo otkloniti sve opasnosti kako ne bi došlo do dalje eskalacije nemira i da sprečimo svaku mogućnost da se ugrozi sigurnost stanovništva", poručio je Cvetković u pisanoj izjavi medijima.

Premijer Srbije saopštio je da od pripadnika međunarodnih misija, koje na Kosovu djeluju po mandatu UN, zahtjeva da štite sve građane i da ne primjenjuju nasilje prema srpskom stanovništvu. 

"Srbi na sjeveru pokrajine moraju mudrim odlukama da doprinesu opstanku na cijeloj teritoriji južne pokrajine. Barikade su postigle svoj cilj, zaustavile instaliranje institucija takozvanog nezavisnog Kosova na sjeveru, pokrenut je sa mrtve tačke dijalog i sada treba dati šansu pregovorima", poručio je Cvetković.

On je prenio stav Vlade Srbije da se dijalogom može doći do dugoročne stabilnosti koja ne ugrožava opstanak Srba na Kosovu.