Regija
2

Crnogorskim carinicima promaklo 25 kilograma heroina

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Granična policija u Hrvatskoj na graničnom prelazu sa Crnom Gorom Karasovići zaplijenila je skoro 25 kilograma čistog heroina, koji je prošao crnogorsku carinu na Debelom brijegu.

U vozilu Citroen, italijanskih registracija, otkriveno je 47 paketa sa ukupno 24,8 kilograma bijelog praha za kojeg je preliminarnom istragom utvrđeno da je riječ o čistom heroinu.

Citroenom, koji je iz smjera Crne Gore na hrvatsku carinarnicu došao 15. augusta u 23.25 sati, upravljala je dvadesetsedmogodišnja Albanka kojoj je saputnik bio dvadesettrogodišnji Albanac.

Policija je ispod kontrolne ploče ispred suvozača našla paket u kojem je bio heroin, pa je albanski par priveden i u toku je istraga o ovom slučaju, saznaju Vijesti.

U toku jučerašnjeg dana uz sudski nalog obavljena je detaljna pretraga vozila, te je pronađeno ukupno 47 paketa sa 24,8 kilograma heroina, što predstavlja najveću zapljenu te vrste droge ove godine na jugu Hrvatske.

Riječ je o heroinu visoke čistoće, kojem je procijenjena vrijednost u uličnoj preprodaji u Hrvatskoj čak 10 miliona kuna, odnosno oko 1,3 miliona eura.