Regija
0

Crnogorci imaju pozitivo mišljenje o svom državnom vodstvu

FENA
Najveći broj crnogorskih građana ima pozitivno mišljenje o svom aktualnom državnom vodstvu, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnijenja koje je proveo podgorički ured američkog Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), a objavljuju ih u utorak podgoričke "Vijesti".

Oko 42 posto ima pozitivno mišljenje o premijeru Milu Ðukanoviću, a na drugom mjestu je predsjednik Filip Vujanović s 41 posto, dok je na trećem vicepremijerka Gordana Ðurović, koju pozitivno doživljava oko 33 posto građana, prenose "Vijesti".

U samom vrhu su i čelnici oporbe. Peto mjesto dijele lideri Pokreta za promjene i Socijalističke narodne partije, Nebojša Medojević i Srđan Milić, s oko 20 posto, a slijedi lider Srpske liste Andrija Mandić, kojega pozitivno ocjenjuje oko 17 posto anketiranih.

NDI u istraživanju navodi da je 52 posto ispitanika protiv ulaska Crne Gore u NATO savez, pri čemu ne navodi postotke neopredijeljenih i onih koji su 'za'.

U anketi, koja je provedena na uzorku od 1250 ispitanika, 64 posto ispitanika ocjenjuje da su odnosi s EU od najveće važnosti za Crnu Goru, 35 posto ispitanika smatra da su najvažniji odnosi s Rusijom, a 30 posto odnosi sa SAD.