Regija
0

Crnogorac se polio benzinom, pa sletio kombijem u ambis

SRNA
Crnogorac iz Cetinja B. L. (36) je na surov način oduzeo sebi život - polio se benzinom, a potom u zapaljenom kombiju sletio u ambis iznad izvorišta Rijeke Crnojevića.

Tragedija se dogodila oko 10.00 sati, a prije nego što su mještani Rijeke Crnojevića na litici koju zovu Vrh oboda vidjeli da nešto gori, stradali B. L. je nagovijestio šta će uraditi.

B.L je, kako se vjeruje, ujutro kombijem došao u svoje selo Ceklin, gdje mu živi majka, a potom joj rekao da ide u Ljubotinju da nešto radi. U međuvremenu, B.L. je telefonom pozvao svog ujaka i prijatelja, kojima je rekao da će  se ubiti.

Nakon tih poziva policiji i vatrogascima je prijavljen požar, a dolaskom ekipa u to cetinjsko selo najgore slutnje su se obistinile.

Tokom uviđaja policija je posumnjala da se B. L. prvo polio benzinom, a potom da je zaletio kombi niz strmi put u Ljubotinju, nakon čega je se sunovratio u ambis dubok više stotina metara.

Spasilačke ekipe uspjele su da se spuste šumskim putem kroz šiblje i šumu, pa ispod strme litice, da se probiju do tijela mladića, koje je tokom tumbanja ispalo iz zapaljenog automobila. Na dubokoj litici, koja je bukvalno pod pravim uglom iznad izvorišta Rijeke Crnojevića, ekipe su vidjele zapaljeni kombi i dijelove vozila, koji su rasuti u ambisu.

Izvlačenje tijela B.L. trajalo je nekoliko sati, a policija je u pomoć zvala i helikoptersku jedinicu, koja je dugo pokušavala da iz vazduha spasiocima spusti uže kako bi prenijeli tijelo.
Akcija je okončana oko 15.00 časova, a potom je tijelo mladića upućeno na Odjeljenje patologije Kliničkog centra  u Podgorici, gdje su ljekari popodne potvrdili da je riječ o samoubistvu.