Na graničnom prelazu Božaj
0

Crna Gora: Zaplijenjeno 30 kilograma skanka, uhapšen Albanac

SRNA
Podgorička policija spriječila je šverc droge iz Albanije u Crnu Goru na graničnom prelazu Božaj i zaplijenila oko 30 kilograma skanka, saopćila je crnogorska Uprava policije.

Službenici ispostave granične policije Podgorica jutros u 2.40 sati prilikom redovne kontrole na graničnom prelazu Božaj uočili su putnički automobil koji se kretao iz pravca Tuzija, nakon čega se zaustavio nedaleko od prelaza. Dok je vozilo bilo zaustavljeno, motor je i dalje bio uključen, a farovi ugašeni, navodi se u saopštenju.

U policiji kažu da su se uputili ka automobilu i vidjeli lice koje se sa dvije torbe spuštalo nizbrdo ka automobilu. Nakon što je primijetila policiju, ta osoba je počela da bježi u pravcu teritorije Albanije.

Policija je kontrolisala parkirani BMW irskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin F.P. (32) iz mjesta Hani-Hoti.

On je 20-ak minuta ranije ovim automobilom uredno ušao u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj i udaljio se u pravcu Tuzija, da bi se potom opet vratio u pravcu Božaja, kada ga je policija primijetila.

Policija je izuzela odbačene torbe u kojima se nalazilo oko 30 vakumiranih pvc pakovanja u kojima je bilo ukupno 30 kilograma skanka.

Policija pretpostavlja da je F.P. namjeravao da preuzme drogu od osobe koja se dalo u bjekstvo, a na čijoj identifikaciji policija radi.

Automobil je oduzet, a F.P. je uhapšen zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga.