Regija
0

Crna Gora: Vjetar čupao stabla, nevrijeme još traje

SRNA
Žabljak
Žabljak
Olujno nevrijeme, sa vjetrom na momente orkanskih udara, pričinilo je tokom noći značajne štete na području Žabljaka u Crnoj Gori.

Obim i visina pričinjenih šteta još se ne zna, jer nema podataka iz ruralnih sredina, od kojih su mnoge u ovo doba godine gotovo nenastanjene. Nevrijeme, koje još traje, ne dozvoljava otklanjanje posljedica, a sva sela i dio prigradskih naselja tokom noći ostali su bez struje.

Jeziv prizor zgužvanog bakarnog lima viđen je jutros na krovu hotela "Planinka", jer je stihija otkrila značajan dio krova. Vjetar je iz korijena čupao stabla od kojih su neka pala na ili u blizinu kuća. Bilo ih je i po šetalištu prema Crnom jezeru, na putu prema Pljevljima.

Duž puta prema Nikšiću mnogo je polomljenih saobraćajnih znakova i druge putne ili turističke signalizacije, a tako je i putem prema vidikovcu Ćurevac. U gradu je, pored mnoštvo raznog otpada, vjetar polomio i staklo velikih dimenzija na izlogu nekadašnje robne kuće.

Vatrogasci i pojedini mještani uklanjaju štetu, koliko to nevrijeme dozvoljava, a sa stabilizacijom vremena pristupiće se potpunom uklanjanju.