Čemovsko polje kod Podgorice
0

Crna Gora: U požaru potpuno uništeno 765 vozila

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U požaru koji je 10. augusta izbio na Ćemovskom polju, nadomak Podgorice na skladištu privremeno oduzetih vozila, u potpunosti je uništeno 765 automobila dok je 48 djelimično oštećeno.

Podgorička policija juče je završila uviđaj na Ćemovskom polju i utvrdila da je u potpunosti uništeno 765 vozila, od čega 755 putničkih, tri teretna, pet kombija i dva priključna vozila, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Djelimično je oštećeno 48 vozila, dok 394 nisu bila zahvaćena požarom. 

Utvrđeno je i da su u potpunosti uništena 142 motocikla, dok je 25 motocikala oštećeno u manjoj mjeri.

U saopštenju se navodi da će visina štete biti utvrđena naknadano s obirom na različitu vrijednost, starost i stepen oštećenja vozila koja su u požaru oštećena i uništena. 

Uviđajem je konstatovano da je požar izbio na livadi, odnosno na dijelu gdje se nalazi rastinje i da se u kratkom roku proširio na mjesto gdje su bila vozila. Pretpostavlja se da je uzrok nepažnja građana.

"Apelujemo da građani vode računa gdje bacaju opuške cigareta i gdje pale smeće kako bi se smanjio rizik od nastanka požara, a samim tim i od posljedica po zdravlje ljudi i njihovu imovinu", poručili su iz Uprave policije.