Regija
0

Crna Gora Srbiji vraća dio vojne imovine

FENA
Foto: Vijesti.cg.yu
Foto: Vijesti.cg.yu
Crnogorska vlada odlučila je da Vojsci Srbije vrati dio vojne opreme koja je poslije proglašenja nezavisnosti Crne Gore ostala na vojnom aerodromu u Golubovcima kod Podgorice, pišu u subotu podgoričke "Vijesti".

Vlada je, kako se precizira, odluku donijela 17. decembra poslije više zahtjeva Ministarstva odbrane Srbije u protekle dvije godine.

S vojnog aerodrome kod Podgorice u Srbiju će biti vraćen simulator leta za avione "supergaleb" (G-4) koji se koristi za letačku obuku.

List ja naveo da nakon raspada državne zajednice Srbija od Crne Gore potražuje desetak aviona tipa "supergaleb", helikoptera i dva trenažera, kao i da su kasnije ti zahtjevi smanjeni na šest aviona i simulator leta.

Podsjeća se da je odluka o vraćanju trenažera donesena nakon što su vlade dviju zemalja potpisale sporazum u oblasti odbrane, na osnovu kojeg je formirana mješovita komisija za rješavanje međusobnih potraživanja.

S druge strane Crna Gora od Srbije traži ratne zastave nekih partizanskih jednica iz Drugog svjetskog rata koje se nalaze u Beogradu.