Regija
1

Crna Gora: Prazna treća strana listova Dan i Vijesti

FENA
Dnevni listovi Dan i Vijesti danas na svojim trećim stranama nisu objavili informacije, u znak protesta zbog nasilja nad novinarima u Crnoj Gori.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Čitave treće stranica ta dva dnevna lista prazne su i zatamnjene, a na dnu stoji pojašnjenje: "Ovako izgleda Vaše pravo da budete informisani, kada oni koji Vas informišu trpe represiju. Stop represiji nad novinarima".

Nakon niza nerasvijetljenih slučajeva napada na novinare i urednike ta dva lista, nedavno je ispred redakcije Vijesti bačena eksplozivna naprava, a u Nikšiću je pretučena dopisnica Dana Lidija Nikčević.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Upravni odbor Udruženja novinara Crne Gore pozvao je 15. januara na održavanje generalnog štrajka, u znak prosvjeda zbog nasilja i onemogućavanja rada i gušenja novinarskih i ljudskih sloboda.

Sindikat medija Crne Gore uputio je, istovremeno, inicijativu za hitno kontrolno saslušanje pred skupštinskim Odborom za sigurnost i odbranu čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu sigurnost i Ministarstva unutrašnjih poslova zbog napada na novinare.