Regija
2

Crna Gora: Policajac uhapšen zbog otmice maloljetnika

SRNA
Crnogorska policija uhapsila je policijskog službenika i još jednu osobu zbog sumnje da su u podgoričkom naselju Zabjelo oteli maloljetnika, dok se za trećim osumnjičenim traga.

Policija je uhapsila službenika Uprave policije sa inicijalima P.M. (27) iz Podgorice i njegovog sugrađanina D.B. (33),osumnjičene da su oteli Podgoričanina V.M. (15).

Osumnjičeni P.M. i D.B. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, predati zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici.

Policija sumnja da su P.M, D.B. i jedna za sada neidentifikovana osoba, u Ulici zetskih vladara u naselju Zabjelo, zaustavili putničko vozilo Renaulr Megane i u njega silom ubacili V.M.

Sumnja se da su njih trojica više puta tokom vožnje maloljetnika udarili, zahtijevajući od njega da im da određenu informaciju.

"Oni su ga potom, sumnja se, odvezli do šume u blizini Kombinata aluminijuma Podgorica, gdje su nastavili da ga udaraju i da mu prijete, a potom su ga ponovo ubacili u vozilo i odvezli blizu njegove kuće, gdje su ga ostavili", navodi se u saopštenju.

Maloljetni V.M. je u Centru bezbjednosti Podgorica podnio prijavu protiv nepoznatih osoba.

Maloljetnik je tokom otmice zadobio lakše tjelesne povrede, koje su kosntatovane ljekarskim pregledom u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći.