Regija
41

Crna Gora: Osumnjičenim za pokušaj državnog udara određen pritvor do 30 dana

SRNA
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana za 14 državljana Srbije osumnjičenih za organizovanje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, saopšteno je večeras iz Višeg suda.

Pritvor je određen bivšem komandantu "Žandarmerije" Bratislavu Dikiću i licima čiji su inicijali H.K, M.B, D.M, M.D, Đ.S, Č.A, A.A, Đ.M, Ć.S, S.D, A.M, M.I i A.P, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Dikiću je pozlilo je nakon saslušanja u Višem sudu, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore, javio je portal "Vijesti".

Državljani Srbije, njih 20, uhapšeni su zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivična djela stvaranje kriminalne i terorističke organizacije. Sumnja se da su namjeravali da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom u izbornoj noći izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa.

Šest državljana Srbije pušteno je na slobodu nakon saslušanja zbog sumnje da su učestvovali u stvaranju kriminalne i terorističke organizacije, a cilj je bio hapšenje premijera Crne Gore, saopštilo je ranije crnogorsko Specijalno tužilaštvo.