Hrvatska ulica slavnih
0

Ćiro Blažević i Zdenko Runjić dobili svoje zvijezde

Sarajevo-x.com
Hrvatska ulica slavnih dobila je dvije nove zvijezde. Zbog svojih iznimnih profesionalnih uspjeha i promocije Hrvatske u svijetu trajno priznanje na opatijskoj šetnici Slatini dobili su Miroslav Ćiro Blažević i posthumno Zdenko Runjić.

Oba laureata ostavila su neizbrisiv trag, svaki na svom "terenu“ i time mnogobrojnim zaljubljenicima u nogomet i glazbu u Hrvatskoj i svijetu priuštili mnogo zadovoljstva.

"Trener svih trenera“, kako popularnog Ćiru nazivaju brojni nogometni znalci i ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu i danas niže sportske uspjehe, a među brojnim trofejima i priznanjima u svojoj bogatoj i dugogodišnjoj trenerskoj karijeri najupečatljivije je superiorno osvajanje Bronzane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. sa reprezentacijom Hrvatske.

Zdenko Runjić svoju je slavnu, nažalost prerano prekinutu, karijeru pisao riječima nekih od najljepših hrvatskih zabavnih pjesama, a među 600-tinjak muzičkih djela izdvojit ćemo neka koja se već generacijama pjevaju: "Potraži me u predgrađu“, "Ljubav što se gasi“, "Galeb i ja“, "Skalinada“, "Vjeruj u ljubav“, "Nadalina“, "Oprosti mi pape“.

Mramorne zvijezde u Opatiji ovoj će dvojici laureata u Hrvatskoj ulici slavnih biti otkrivene krajem septembra ili početkom oktobra. Nakon postavljanja ove dvije zvijezde na opatijskoj šetnici Slatini nalazit će se ukupno 30 zvijezda s imenima hrvatskih velikana iz svijeta sporta, nauke te kulture i umjetnosti.