Hrvatska
0

Četverostruki ubojica predao se nakon telefonskog razgovora

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Na konferenciji za novinare u Koprivničko-križevačkoj policijskoj upravi u nedjelju poslijepodne su iznesene pojedinosti o teškom četvorostrukom ubojstvu koje se dogodilo sinoć oko 20,40 sati u kući obitelji Rošker u Ulici Ivana Lepušića u Križevcima i o uhićenju ubojice, koji se predao nakon telefonskog razgovora s policijom.

Osnovano se sumnja da je počinitelj masakra Stjepan Rošker (50), kojem policija ne navodi ime, naoružan vojničkom puškom, sinoć došao u kuću svoga bratića Siniše Roškera (43) s namjerom da ubije njegovu majku Đurđicu (63) zbog spora oko vinograda i klijeti. Čim je ušao u kuću, Stjepan Rošker je odmah ispalio nekoliko hitaca prema ukućanima usmrtivši na mjestu troje njih - Sinišu, njegovu kćerku Jasminu (14) i Đurđicu (63) i teško ranio Tihomira Matoića (19) , koji je od zadobivenih ozljeda noćas umro u Općoj bolnici u Koprivnici.

Sinišina supruga Snježana spasila se pobjegavši ubojici kroz prozor i potraživši pomoć kod susjeda koji su pozvali policiju.

Ubojica je pobjegao iz kuće na stražnji izlaz kroz dvorište i preko livada i šuma otišao do sela Đurđica u okolici Križevaca, izvijestila je Koprivničko-križevačka policijska uprava, navodeći da je s njim uspostavljena telefonska veza i dogovorena predaja prilikom koje nije pružao otpor.

Bio je naoružan vojničkom puškom i pištoljem za koje nije imao dozvole, a prilikom pretrage kuće pronađen je još jedan pištolj kućne izrade, 9 trotilskih metaka 1,8 kg težine i 20 komada streljiva raznog kalibra.

Utvrđeno je da je u krvi imao 0,35 promila alkohola.

Protiv osumnjičenog će biti podnesene kaznene prijave za četiri kaznena djela teškog ubojstva, za pokušaj teškog ubojstva te za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.