Regija
0

Ceci Ražnatović skinuta elektronska narukvica

SRNA
Svetlana Ražnatović
Svetlana Ražnatović
Folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je osuđena zbog malverzacija u vezi sa transferima fudbalera Obilića, od danas je slobodna poslije osam mjeseci kućnog zatvora.

Pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ražnatovićevoj su danas skinuli elektornsku narukvicu.

Tokom trajanja kućnog zatvora svega u tri navrata je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Njena sestra Lidija Ocokoljić krajem oktobra je izdržala kaznu od šest mjeseci kućnog zatvora, koja joj je bila određena za isto djelo. 

Presudom iz maja prošle godine, osim zatvorskih kazni, sestrama je naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po eura na ime oduzete imovinske koristi. 

Taj iznos podijeljen je u tri rate. Prvu ratu uplatile su u julu, drugu u decembru, a preostalih 500.000 eura bi trebalo da uplate do kraja godine. Kao garanciju da će treća rata biti uplaćena, sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ulici Ljutice Bogdana. 

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera Fudbalskog kluba "Obilić" u inozemen klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. 
Ražnatovićevoj je elektronska narukvica stavljena oko noge 23. juna prošle godine i preko nje je vršen nadzor njenog kretanja, koje je bilo ograničeno na kuću u kojoj živi u Ulici Ljutice Bogdana.