Sud prihvatio nagodbu
0

Ceca Ražnatović dobila osam mjeseci kućnog zatvora

SRNA
Viši sud u Beogradu prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji su sa Tužilaštvom sklopile pjevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić.

One će, prema tom sporazumu, platiti državi milion i po eura, dok će Svetlana Ražnatović u kućnom zatvoru provesti osam, a njena sestra Lidija šest mjeseci.

One su optužene da su od 14. augusta 2000. do 21. maja 2003. prodajom deset fudbalera beogradskog kluba "Obilić" nezakonito pribavile četiri miliona njemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara. 

"Naravno", odgovorila je kratko Svetlana Ražnatović na pitanje sudije da li krivicu priznaje dobrovoljno, svjesno i bez zablude.

Sestre su se sporazumom odrekle prava na žalbu. 

Presuda će biti donijeta po pravosnažnosti rješenja o prihvatanju sporazuma.

Fudbalski klub "Obilić" nije podnio odštetni zahtjev, niti se pridružio krivičnom gonjenju, a punomoćnik kluba, advokat Milan Zindović je obrazložio da je to tako jer klub smatra da su optužene iznos od transfera fudbalera uplatile na račun kluba i da ga nisu uzele za sebe.
Sestre će, prema sporazumu, platiti milion i po eura državi u tri rate od po 500.000 eura. 

Prvu ratu će platiti u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude, drugu u roku od šest mjeseci, a treću u roku od dvije godine, s tim što će za treću ratu biti stavljena hipoteka na vilu Ražnatovićeve u beogradskom naselju Dedinje.