Istraga Pukanićevog ubistva
0

Brojne dojave građana, ali i dalje bez rezultata

FENA
Nakon objave fotorobota policija je dobila brojne dojave građana, no, niti jedna do sada nije dovela do osobe povezane s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića, doznaje se danas u policiji.

"Do sada je primljena 51 dojava. Policija je većinu provjerila i utvrdila da se ne radi o osobama koje se mogu povezati s ovim kaznenim djelom", kazao je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec ispred sjedišta Zagrebačke policije.

Medije je zamolio da i dalje objavljuju fotorobot kako bi ga mogao vidjeti što veći broj građana.

Dodao je da je policija došla do cijelog niza podataka koji mogu biti korisni u otkrivanju Pukanićevog ubojice. No, ta saznanja za sada nisu za objavljivanje, rekao je Borovec.

Osvrćući se na izjavu predsjednika Republike Hrvatske da bi policija trebala razgovarati s Pukanićevom suprugom, Borovec je rekao da tim koji radi obradu zna što sve treba napraviti.

"Policija će razgovarati sa svima za koje vjeruje da imaju podatke koji bi mogli pomoći u razrješenju. Ali, informativni se razgovori ne rade nasumično nego u trenutku kada smo sigurno da bi to bilo korisno", dodao je.

Pojasnio je da svaki razgovor mora biti pomno pripremljen te da policiji nije u interesu objavljivati imena osoba s kojima će razgovarati.

"Zakon nalaže da se zaštiti dostojanstvo žrtve ali i svjedoka", kazao je Borovec. Nije želio komentirati medijska nagađanja da je policija otkrila vlasnika ili broj šasije motocikla u kojem je, u dvorištu Nacionala, navodno bio sakriven eksploziv.

"To su podaci koji nisu ključni za javnost, a policiji mogu pomoći u otkrivanju počinitelja", kazao je Borovec.

Rekao je da 250 policajaca koji kao ispomoć dolaze u Zagreb inače radi u susjednim policijskim upravama manje opterećenima kriminalom.

Na pitanje kako napreduje potraga za ubojicom Ivane Hodak rekao je da policija radi vrlo intenzivno i ide naprijed. Ipak, policiji nije u interesu objavljivati koji su motivi isključeni, o čemu nagađaju neki mediji, jer bi time onima koje traži dali do znanja u kojem smjeru ide potraga, istaknuo je Borovec.