Regija
31

Brenu u bolnici posjetio i Ćiro Blažević: "Od srca me nasmijao, čovjek je pravi genijalac!"

Klix.ba
Nakon što je doživjela nezgodu u kojoj je slomila obje ruke Lepa Brena se obratila javnosti izjavama o tome kako se trenutno osjeća, kako je prošao njen boravak u bolnici, te na koji je način provodila vrijeme dok je bila primorana da leži u krevetu.

Pjevačicu su već pustili iz bolnice, pod uslovom da joj bude obezbijeđen psihički mir, kojeg ima u Novom Vinodolskom. Sada, kako kaže, treba da odmara, ide na fizioterapije i bude disciplinovana.

Brena se zahvalila osoblju i ljekarima, kao i svima koji su je podržavali tokom njenog boravka u bolnici.

"Mislim da sam se ovih nekoliko dana isplakala kako nisam odavno i definitivno je iz mene izašla sva bol koja se u svakom čovjeku skuplja. I shvatila sam koliko je korisno da se isplačete. Posljednji put sam se ovako osjećala, kada sam slomila nogu, dok je Stefan bio beba i sjećam se pakla kroz koji smo Boba i ja i moji roditelji prošli u to vrijeme", kazala je Brena.

Ističe kako je, nakon ozljede, željela da se informacije o njoj u medijima pojavljuju dozirano i kontrolisano, jer, smatra, "nije bilo potrebe da se od nje koja je javna ličnost pravi tolika galama".

Svjesna je, kaže, kako je njeno zdravstveno stanje intrigiralo ljude, ali ističe kako nije ona jedina na svijetu koja je doživjela ovako nešto.

Priča kako se u bolnici u Lovranu dosta družila i pričala sa pacijentima i starijim i mlađim od nje i svi su joj rekli "da je dobro prošla", što joj u prvi mah nije bila nikakva utjeha.

Gledanje serija i igranje igrica na iPadu

"Ja nisam navikla ni da ovoliko ležim, ni da ovoliko mirujem! Shvatila sam koliko smo svi kada se nađemo u jednoj ovakvoj situaciji, zapravo bespomoćni, da učimo stvari iz početka. Ni slutila nisam da vas činjenica da možete da se sami počešljate može da učini ovoliko sretnim! Shvatam ljude koji su na bilo koji način ikada bili primorani da zbog oporavka miruju. Konkretno, ja sam se osjetila bespomoćnom kao nikada u životu, jer prvo nisam navikla da me neko drugi hrani, oblači, pere zube , češlja...Dobra stvar je što su mi Viktor i Stefan instalirali igrice na iPadu i što se sada svađam sa kompjuterom kada ga ne pobijedim! Uvijek sam ih grdila što igraju igrice, a sad sam počela i ja da igram! Znam sve serije na svim mogućim televizijama, ušla sam potpuno u radnju svake od njih!", priča Brena.

Breni će uskoro biti skinut gips sa lijeve ruke, a prva kontrola joj je zakazana za 8. august. Trenutni plan je da s porodicom ostane u Novom Vinodolskom u kojem ima sve uslove za oporavak.

Brenu posjetio i Ćiro Blažević

U toku boravka u bolnici, Brena kaže kako ju je posjećivalo mnogo prijatelja, a dobila je i mnoštvo poruka podrške na Twiteru i Facebooku.

"Zaista mi je pisalo mnogo ljudi sa svih meridijana i ja se zaista zahvaljujem na brizi ovim putem. Došao mi je i Ćiro Blažević, koji me je od srca nasmijao, čovjek je pravi genijalac! Prijala mi je spoznaja da imam ovoliko prijatelja. Čovjek kad je zdrav često nije svjestan ko su mu pravi prijatelji, dok mu se ne desi neki ovakav lom. Ali znate kako, ja sam optimista po prirodi i život teče dalje. Nije smak svijeta. Trenutno mi je prioritet da se oporavim. I zaista hvala svima koji su se raspitivali o mom zdravstvenom stanju, ali nisam bila u poziciji ni da držim telefon, a kamoli da odgovaram na poruke. Naravno, svjesna sam i u kojoj mjeri sve ovo oko mene intrigira javnost i sretna sam što imam sjajnu saradnju sa medijima koji su poštujući moju privatnost, dozvolili da se na miru oporavljam", poručila je Brena.

Podsjećamo, Lepa Brena je prije nekoliko dana, na ljetovanju u Novom Vinodolskom sa porodicom, pala na terasi hotela, prilikom čega je slomila obje ruke i bila primorana da otkaže svoje zakazane nastupe do daljnjeg.