Regija
3

Božo Petrov nakon pada Vlade RH: Nema govora o reformi vlasti, idemo na izbore

Piše: M. N.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon pada Vlade Republike Hrvatske javnosti se obratio čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov koji je "čestitao HDZ-u i SDP-u jer su u posljednjih šest mjeseci zajedno donijeli dvije najvažnije odluke - izbor ustavnih sudija i ostavka premijera".

"Mislim da je danas svim građanima Republike Hrvatske jasno na koji način i ko sarađuje, oni koji su trebali sarađivati s nama u vladi nisu, ali su zato sarađivali s drugom stranom. Nisu pružili pravu priliku za ovu vladu. Mi ćemo se vidjeti na izborima", kazao je Petrov.

Istakao je kako će sada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović imati ključnu riječ oko datuma raspisivanja izbora, te da smatra kako oni neće biti održani za 60 dana već na jesen. Koaliciju s HDZ-om i SDP-om je isključio.

"Ne dajemo šansu ni HDZ-u ni SDP-u jer su nas prevarili oboje. Jedni su nas prevarili tokom pregovora, a drugi su pokazali kakvi su u ovom trenutku. Nema govori o bilo kakvoj reformi vlasti i većini s bilo kim. Mogu samo sanjati o broju 76 i mislim da im jeto postalo jasno. Skočili su u provaliju svjesno", kazao je Petrov.

Dodao je kako Most još nije dobio poziv na konsultacije sa predsjednicom Republike Hrvatske koje bi prema pisanju hrvatskih medija trebale biti održane sutra.