Još jedan izbor ljepote
0

Bosanka Dženita Dumpor Miss Adriatic Europe

FENA
Predstavnica BiH Dženita Dumpor, 19-ogodišnja studentica žurnalistike u Sarajevu, članica modne agencije SFW, okitila se krunom Miss Adriatic Europe, na međunarodnom izboru ljepote, osmi put održanom u rogozničkoj Marini Frapa.

Do laskave titule, s kojom je stekla pravo sudjelovanja na izboru Miss Mediterana koji će se sredinom septembra održati u italijanskoj Pescari, mlada Bosanka došla je u konkurenciji 16 djevojaka iz Hrvatske, Italije, BiH, Srbije, Slovenije, Slovačke, Njemačke i Crne Gore.

Po ocjenama stručnog žirija na čelu s predsjednikom Ivicom Jurišićem, vlasnikom licence izbora, prva pratilja je Ivana Lazarovski, 17-ogodišnja gimnazijalka iz Beograda, a druga Ava Karabatić iz Zadra, 19-ogodišnja studentica latinskog i engleskog.

Za Miss elegancije proglašena je 24-ogodišnja Slovakinja Mihaela Matejkova, dok je Miss fotogeničnosti najmlađa sudionica, 15-ogodišnja Njemica, učenica iz Frankfurta Laura Kolenko.

Titulu Miss Akvinte ponijela je Vanja Ivanović, 23-ogodišnja studentica političkih znanosti iz Podgorice, a Miss Marine Frapa je Italijanka Deborah Kalderoni, 17-ogodišnja srednjoškolka iz Pescare.