Regija
0

Boris Tadić spreman da vodi Vladu Srbije

SRNA
Boris Tadić
Boris Tadić
Predsjednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas na sjednici Glavnog odbora DS-a da je spreman da preuzme odgovornost za vođenje Vlade Srbije.

On je najavio da će rezultati proteklih izbora biti analizirani i da će biti konsekvenci i promjena unutar DS-a.

"Bit će vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije, biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim bit će konsekvenci i promena u Demokratskoj stranci", poručio je Tadić.

On je rekao da su borba protiv siromaštva, nezaposlenosti i borba protiv korupcije i kriminala osnovni ciljevi oko kojih bi trebalo da se okupi buduća vlada Srbije.

Napominjući da DS čini svaki napor oko postavljanja ciljeva buduće vlade, Tadić je rekao da to ne znači da druge stranke ne pokušavaju da formiraju većinu "u kojoj DS neće sigurno učestvovati".

On je potvrdio spremnost za formiranje vlade sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS i ponovio da je sasvim sigurno da vladu neće formirati ni sa SNS-om i DSS-om, a da će odmah nakon sjednice Glavnog odbora, ako dobije podršku članova, ući u pregovore sa potencijalnim partnerima.

Tadić je rekao da DS neće odustati od strateških ciljeva - modernizacije, reforme i stvaranja društva na koje će građani biti ponosni.

Sjednica Glavnog odbora DS počela je oko 18 sati u Centru "Sava“.