Regija
0

Bojović iz zatvora u Španiji tužio novinarku Brankicu Stanković

FENA
Luka Bojović
Luka Bojović
Luka Bojović, koji u ekstradicijskom pritvoru u Španiji čeka izručenje Srbiji, tužio je novinarku B92 Brankicu Stanković zbog, kako tvrdi, neistina koje je iznijela u svojoj knjizi objavljenoj prije šest mjeseci, a drugom tužbom zatražio je i da mu zbog toga naknadi štetu.

Bojovićev odvjetnik Dragoslav Ognjanović rekao je Tanjugu da su i privatna tužba za kazneno djelo uvrede i građanska tužba za naknadu materijalne i nematerijalne štete podnijete Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

On je precizirao da su postupci pokrenuti jer njegov klijent smatra da su neistiniti svi navodi iznijeti u knjizi "Insajder - moja priča" i da želi da se to utvrdi na sudu.

"Visina štete koju traži je simbolična. Njega ne interesira odšteta već da se stane ukraj iznošenju lažnih informacija o njemu", naglasio je Bojovićev odvjetnik.

Stankovićeva je u knjizi iznijela detalje iz svog života, za to je dobila policijsko osiguranje, a u jednom je trenutku morala da se skloni iz Beograda.

U knjizi je, između ostalog, objavila službene bilješke, koje su zavedene u MUP-u i drugima nadležnim institucijama, a u kojima se navodi da je kupljen snajper za njenu likvidaciju i da iza toga stoji Luka Bojović.

Luka Bojović je uhapšen 9. februara 2012. godine u Valenciji po srpskoj potjernici zbog optužbi da je sudjelovao i naručio više ubistava i pokušaja ubistava.

Više od dvije godine u ekstradicijskom pritvoru čeka izručenje Srbiji.