Uhapšena u Atini
0

Bivša košarkašica Crvene zvezde članica bande "Pink panter"

Sarajevo-x.com
Olivera Vasić Ćirković (Foto: Blic.rs)
Olivera Vasić Ćirković (Foto: Blic.rs)
Bivša košarkaška reprezentativka Jugoslavije i košarkašica Crvene zvezde Olivera Vasić Ćirković jedna je od troje Srba uhapšenih u Atini zbog sumnje da su kao pripadnici bande "Pink Panter" planirali oružanu pljačku, saznaje srbijanski Blic.

S Oliverom su prošlog ponedjeljka uhapšeni i Milan Kostić (20) te još jedan 36-godišnji muškarac čiji se identitet utvrđuje.

Patrola policije na ulici kod jedne zlatare primjetila je dvojicu muškaraca koji su nosili perike. Pokušali su ih legitimisati, no oni su se dali u bijeg.   Policija je, ipak uspjela da stigne jednog muškarca, i da ga uhapsi, dok je drugi u tom momentu izvadio pištolj i počeo da puca na policajce. U razmjeni vatre, jedan policajac je pogođen u nogu, dok je muškarac koji je bježao pao, pogođen sa tri hica, piše Blic.

Ranjeni bjegunac je prebačen u bolnicu, a prvog uhapšenog policija je saslušala.

Utvrđeno je da se radi o Milanu Kostiću. Ispitivanjem kontakata koje je uhapšeni Kostić imao u Grčkoj policija je ubrzo otkrila i vezu s jednom ženskom osobom, takođe državljankom Srbije.   "Policija je potom upala u njen atinski iznajmljeni stan i pronašla maske i perike, alat za obijanje, pištolj i lažne pasoše. Tek kada su utvrdili ko je ona, posumnjalo se da je član bande Pink Panter. Naime, žena koja je bila ne vezi sa dvojicom sumnjivih Srba je Olivera Vasić Ćirković za koju Grci već imaju otvoreni krivični dosije", kaže izvor Blica.  

Olivera je i 2006. hapšena na ostrvu Krit, gde je sa trojicom saučesnika planirala pljačku zlatare u hotelu u gradu Hersonis.