Hrvatski parlamentarci
0

"BiH je potrebna snažna reforma"

FENA
Odbor za vanjsku politiku Hrvatskog sabora na današnjem se sastanku s njemačkim parlamentarcima u Zagrebu suglasio se da je BiH potrebna snažna reforma, ali da ona mora prvenstveno poteći od njenih državljana Kako je Hini priopćeno iz Hrvatskog sabora, hrvatski i njemački dužnosnici razgovarali su o odnosima u regiji pri čemu je predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku Frano Matušić rekao da će Hrvatska snažno podupirati zemlje koje su na putu euro-atlantskih integracija i podsjetio da je Hrvatska ustupila prijevode acquis communautaire-a državama regije.

Članovi njemačkog parlamenta pozitivno su ocijenili poboljšanje odnosa između Hrvatske i Srbije.

Predsjednik Odbora za pitanja Europske unije njemačkog parlamenta Gunther Krichbaum kazao je na sastanku da će Njemačka, posebno zastupnici Bundestaga, snažno podupirati Hrvatsku u završnoj fazi pregovora za pristupanje Europskoj uniji.

Matušić je kazao kako vjeruje da će Hrvatska uspjeti dovršiti pregovore do kraja ove godine i u 2012. postati punopravna članica EU-a te očekuje da će se zbog dobre pripremljenosti i provedenih reformi spremno suočavati s izazovima s kojima se susreću zemlje članice, priopćeno je iz Sabora.