Italija
0

Berlusconi se obratio Tadiću sa "predsjedniče Clooney"

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanski premijer Silvio Berlusconi dao je riječ na konferenciji za novinare u Rimu srpskom predsjedniku Borisu Tadiću, obrativši mu se sa "predsjedniče Clooney", aludirajući na holivudskog glumca Georgea Clooneyja.

"Dajem riječ predsjedniku Clooneyu", rekao je Berlusconi na konferenciji za štampu na kraju samita Italija-Srbija, javila je italijanska agencija Ansa.

Jedina "kritika" koju je Berlusconi uputio Tadiću, koga je oslovio kao holivudskog glumca Georgea Clooneyja, odnosi se na muzikalnost srpskog jezika.

"Predsjednik Tadić, kako kaže, odrastao je uz italijansku kulturu i dobro govori naš jezik, kao i engleski i francuski. Tadić će govoriti na srpskom, jeziku koji ja ne smatram mnogo lijepim, naš je mnogo muzikalniji. Još čekam da čujem operu na srpskom", rekao je uz osmijeh Berlusconi.

Tadić i Berlusconi dotakli su se i fudbala na samitu, a predsjednik Srbije je istakao "klimu prijateljstva" između Srbije i Italije, navodeći da je prije nekoliko dana Eros Ramazotti imao koncert u Beogradu i da je publika u njegovim pjesmama uživala "kao da je domaći pjevač".