Regija
0

Beogradski derbi: Privedeno 76 osoba, pronađena veća količina pirotehničkih sredstava

Anadolija
Pripadnici srbijanske policije priveli su sinoć 76 osoba osumnjičenih za remećenje javnog reda i mira prije, tokom i poslije beogradskog derbija između Partizana i Crvene zvezde, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Po dobijanju saznanja o mogućim sukobima navijačkih grupa policijski službenici PU za grad Beograd su u koordinaciji sa policijskim službenicima iz drugih policijskih uprava MUP-a Srbije i pripadnicima Žandarmerije, preduzimali mjere i radnje na održavanju javnog reda i mira i kontrolu organizovanih grupa navijača, i tom prilikom je dovedeno ukupno 76 osoba u prostorije PU za grad Beograd i to prije, za vrijeme i po završetku utakmice", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Na utakmici je prema procjenama policije prisustvovalo oko 27 hiljada posjetilaca.

Fudbaleri Partizana slavili su u 146. gradskom derbiju protiv Crvene zvezde rezultatom 2:1, čime su smanjili zaostatak na tabeli na tri boda i tako se vratili u borbu za titulu.

Utakmica će biti upamćena i po tome što je policija prije početka utakmice, zbog dojave da će unijeti pirotehnička sredstva, pretresla stvari fudbalera i članova stručnog štaba Partizana.