Regija
2

Beograđanka rodila dijete nakon operacija 27 tumora

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Poslije dvije operacije i čak 27 izvađenih mioma iz materice, Beograđanka S. B. (42) rodila je zdravog dječaka u beogradskoj bolnici "Narodni front".

Iako je problem sa miomima imala godinama unazad, ni u jednom trenutku nije odustala od svoje želje da dobije bebu.

Ona već ima dvoje dece, ali je želela i treće. Borba sa miomima nakratko ju je zaustavila u tome.

"Prije pet godina izvađeno mi je osam mioma. Međutim, problem je bio što su oni počeli da se vraćaju, i što sam prije godinu dana ponovo bila na operaciji, kada mi je izvađeno čak 19. Ipak, treće dete sam htjela sve vrijeme i ni u jednom trenutku nisam odustala od te ideje", rekla je S. B. za Blic.

Kako kaže, uopšte nije bilo poteškoća da ostane trudna, i to se dogodilo samo šest mjeseci poslije druge operacije.

"Vjerovala sam da je bez obzira na sve to moguće i evo, prije četiri dana rodila sam zdravog dječaka teškog 3,2 kilograma i dugog 50 centimetara. Trudnoća je bila potpuno normalna, nije bilo potrebno nikakvo održavanje, i sve je proteklo u najboljem redu", kazala je S. B.

Ona ne može da sakrije koliko je sretna što se njena višegodišnja borba sa miomima, vrstom benignih tumora, i krvarenjem završila na najbolji mogući način.

Kaže da bi poruka svim ženama koje imaju ovakve ili slične probleme bila da vjeruju u sebe i da pronađu dobrog ljekara sa kojim će zajedno proći kroz čitav problem.