Srbija
0

Beograđanin uhapšen zbog sumnje da je silovao više žena

FENA
Saša Mega (30) iz Beograda, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio više silovanja, saopćilo je u subotu Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

On je žene presretao u "slabo frekventnim i osvjetljenim dijelovima grada i uz prijetnju nožem prisiljavao ih na spolni odnos".

Osumnjičeni, kome je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, je višestruki povratnik u izvršenju silovanja, naveo je MUP, dodajući da je prvo silovanje izvršio 1996. kao maloljetnik sa 17 godina, da bi 1999. godine, ponovio to krivično djelo.

"Mega je u 2004., na izuzetno grub i ponižavajući način, ponovo izvršio silovanje, za koje je osuđen na samo četiri godine zatvora, iz kojeg je izašao početkom septembra ove godine, i ubrzo potom počeo da vrši nova krivična djela silovanja", navedeno je u saopćenju, prenosi Tanjug.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je u petak navečer Tanjugu da su "pripadnici kriminalističke policije, prilikom hapšenja osumnjičenog u "Beovozu", u 18.30, na relaciji Beograd - Pančevo pronašli nož kojim je prijetio žrtvama".