Regija
0

Beograđani odali poštu Francuzu Briceu Tatonu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nekoliko stotina građana odalo je u srijedu poštu nastradalom francuskom državljaninu Briceu Tatonu paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na Trgu Republike, u centru Beograda.

Okupljeni su izrazili tugu što se takav tragični incident dogodio u Beogradu - gradu koji je, kako su istakli, uvijek otvorenih ruku prihvatao goste. Građani su ogorčeni i razočarani povodom nemilog događaja, ali ističu i da to nije prava slika Srbije i da nasilje mora da se spriječi.

U Okružnom sudu u Beogradu u srijedu su saslušani roditelji Brucea Tatona, u okviru istrage koju taj sud vodi protiv osumnjičenih za ubistvo njihovog sina.

Tatonove roditelje saslušao je istražni sudija Okružnog suda, u prisustvu tumača iz francuske ambasade u Beogradu. Vidno potreseni, Tatonovi roditelji poslije saslušanja, koje je trajalo oko sat vremena, nisu željeli da daju izjave za medije.

Potrparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je da je tužilac u srijedu prekvalifikovao krivično djelo za koje se terete osumnjičeni iz teškog ubistva u pokušaju u teško ubistvo, javili su beogradski mediji.

U Beogradu je u srijedu Dan žalosti zbog smrti dvadesetosmogodišnjeg Francuza Brucea Tatona, koji je preminuo 12 dana poslije brutalnog prebijanja u centru prijestolnice Srbije.

Za četvrtak u Beogradu je zakazan skup protiv nasilja.

Taton je prije skoro dvije nedjelje, 17. septembra, primljen u Urgentni centar s teškim povredama svih vitalnih organa pošto su ga u centru Beograda pretukli huligani, uoči fudbalske utakmice Partizan - Tuluz.

Prema riječima očevidaca, Francuza su huligani udarali šipkama po tijelu i gurnuli niz stepenice na Obilićevom vencu.

Taton je zadobio teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu.

I pored nekoliko hirurških intervencija, mladi Francuz preminuo je u utorak u beogradskom Kliničkom centru.