Regija
0

Beograd: Srbijanski ministri u nedjelju na Kosovu

FENA
Svi ministri iz Demokratske stranke Srbije premijera Vojislava Koštunice zatražili su od UNMIK-a odobrenje za posjet Kosovu, a ako tu dozvolu ne dobiju, u nedjelju će na Kosovo otići kao "privatne osobe", pišu beogradske "Večernje novosti" od petka.

"Veliki broj ministara odlučio je da bude sa svojim narodom u južnoj pokrajini u njegovu najtežem času, dok albanski separatisti u Prištini budu proglašavali svoju državu", piše list i spominje i neke ministre, kao i zastupnike iz Demokratske i stranke G 17 Plus koji će navodno također u nedjelju biti na Kosovu.

Odlazak u Kosovsku Mitrovicu najavio je i vrh Socijalističke partije Srbije, nekadašnje stranke Slobodana Miloševića.

Čelnik Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić u četvrtak je zatražio od predsjednika Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunice da zajednički organiziraju veliki miting ako u nedjelju kosovski Albanci proglase neovisnost Kosova. Nije međutim rekao hoće li radikali sami organizirati miting ako oni ne pristanu.

Premijer Koštunica u četvrtak je nakon sjednice Vlade kazao da će u nedjelju biti u Beogradu s predstavnicima kosovskih Srba.

"Večernje novosti" tvrde da će i lideri prosrpskih, oporbenih stranaka u Crnoj Gori biti u nedjelju u Kosovskoj Mitrovici.