Uzete izjave povrijeđenih
0

Beograd: Policija još traga za napadačem sa Beer Festa

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zamjenik načelnika odjeljenja za krvne delikte MUP-a Srbije Vlastimir Vulikić rekao je da policija još nije pronašla lice koja je jutros nožem izbolo osam osoba na Beer Festu u Beogradu.

On je rekao da policija prilikom uzimanja izjava od povrijeđenih i očevidaca nije uspjela da dobije validne informacije kako bi otkrila počionioca.

Vulikić je naveo da je osam povrijeđenih osoba staro od 18 do 23 godine i dodao da će policija imati težak posao u pronalaženju izvršilaca.

Prema njegovim riječima, neki očevici posvjedočili su da je sa izvršiocem bila još jedna osoba, kao i da je on osim noža imao i "bokser".

Od osam povrijeđenih osoba sedmoro je zadržano na liječenju u Urgentnom centru, a jedno lice je pušteno na kućno liječenje, prenose beogradski mediji.

"Među onima koji su zadržani na liječenju četvoro je operisano i trenutno su svi u stabilnom zdravstvenom stanju, a troje je zbrinuto na odjeljenju hirurgije", rekao je portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Osim osam osoba, koje je nepoznati napadač ranio nožem, u Urgentni centar prethodne noći dovezeno je 20 osoba sa Beer Festa kojima je ukazana pomoć.
Dejan Grastić iz Beogradske kulturne mreže, organizatora Beer Festa, rekao je da je obezbjeđenje dobro radilo svoj posao.

"Preduzet ćemo sve što je u našoj moći da se ne ponovo incidenti. Ne možemo hermetički da zatvorimo prostor. Psihopata ima svuda, incidenti se dešavaju i u mnogo manjem prostoru nego ovdje gdje bude 100.000 posjetilaca", rekao je Grastić.