Regija
0

Beograd: Pojačane prijetnje medijskoj kući B 92

FENA
Beogradska radio-tv postaja B 92, simbol otpora režimu Slobodana Miloševića, priopćila je u četvrtak da su u posljednjih nekoliko dana, nakon proglašenja neovisnosti Kosova i srbijanskih prosvjeda, pojačane prijetnje upućene toj medijskoj kući.

U prijetnjama upućenima elektroničkom poštom i na internet forumima otvoreno se pripremaju dogovori i planovi za paljenje zgrade u državnom vlasništvu koju unajmljuje B 92, navodi se u priopćenju i iskazuje zabrinutost zbog produkcije video spotova u kojima se poziva na strijeljanje novinara te kuće.

"Očekujemo da će državna tijela, s punom sviješću o ozbiljnosti situacije, poduzeti ono što je na njima da osiguraju red i sigurnost ljudi i imovine u Beogradu, puno poštivanje ljudskih i građanskih prava, ne samo u odnosu na B92, već i u odnosu na druge koji su izloženi prijetnjama i napadima", ističe se u priopćenju Radio-televizije B 92 koje je potpisao ravnatelj i glavni urednik Veran Matić.

Navodi se također da napade potiču i izjave pojedinih dužnosnika koji opravdavaju razbijanja po Beogradu i Srbiji kao izražavanje demokracije.

Prosvjedi zbog jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova usmjeravaju se na medij koji o tome izvješćuje "trudeći se pri tome da u interesu javnosti zadrži svoj objektivan i profesionalna pristup", ističe se u priopćenju, prenosi Hina.