Regija
0

Beograd: Objavljeni konačni službeni rezultati izbora u Srbiji

FENA
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Prema konačnim rezultatima drugog kruga izbora za predsjednika Srbije, koje je u četvrtak objavilo srbijansko državno izborno povjerenstvo, kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić pobijedio je s osvojenih 49,54 posto glasova, nad kandidatom koalicije ''Izbor za bolji život'' Borisom Tadićem, koji je dobio 47,31 posto glasova.

U drugom krugu predsjedničkih izbora, održanom u nedjelju 20. maja, prema konačnim podacima izbornog povjerenstva glasovalo je ukupno 46,28 posto građana s biračkim pravom, pri čemu je ukupan broj nevažećih listića bio 3,15 posto.

Nikolić i Tadić za drugi krug predsjedničkih izbora kvalificirali su se u prvom krugu, održanom 6. svibnja, kada su osvojili najveći broj glasova između 12 kandidata.

Nakon što su objavljeni konačni rezultati, očekuje se da bi novozabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić trebao biti svečano inauguriran 10. ili 11. juni.

Nikolić bi, kako se očekuje, na današnjoj sjednici glavnog odbora SNS-a trebao podnijeti ostavku na funkciju predsjednika te stranke.