Regija
0

Beograd: Iz kalašnjikova pucao prema kafiću, troje povrijeđnih

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Dva muškarca i jedna žena ranjeni su u pucnjavi u beogradskom prigradskom naselju Borča, a policajac koji je ispalio više od 100 metaka iz kalašnjikova ubrzo je uhapšen, javlja RTS.

Dvoje ranjenih prebačeno je na Vojnomedicinsku akademiju i njihovi životi nisu ugroženi.

"To su žena od oko 45 godina i muškarac od oko 30. Žena ima povredu noge, a muškarcu je metak okrznuo rame", rekao je načelnik Hitne pomoći VMA Miroslav Vidanović.

Načelnica Hitne pomoći Mirela Mićić rekla je da je treća povrijeđena osoba, muškarac star oko 50 godina, odbio prevoz do bolnice, a ekipa Hitne pomoći sanirala mu je povredu na mjestu događaja.

Kako RTS saznaje, policajac Ratko Zigbarević (43), posvađao se sa vlasnikom kladionice "Kum" u Ulici Mihaila Šolohova i nakon što je iz nje izbačen, vratio se sa automatskom puškom kalašnjikov i ispalio više od 100 metaka u pravcu kafića u kojem je bilo mnogo ljudi.

On se, zatim, uputio Ulicom Mihaila Šolohova, gdje je je naišao na policijsko vozilo i na njih je otvorio vatru. Tek kada mu je ponestalo municije policija je uspjela da ga savlada.

Očevici kažu da je pucnjava trajala više od deset minuta.
U pucnjavi su oštećeni automobili parkirani u blizini kafića, dok je par metaka zalutalo u obližnji stan u kojem su bila djeca, ali na sreću niko nije povrijeđen.