Regija
0

Četnička obilježja i pjesme pred utakmicu Srbija - Hrvatska

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Na stadionu Marakana u Beogradu večeras od 20:45 sati počinjene uzvratni susreti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (SP) u nogometu u Brazilu.

Utakmice Srbije i Hrvatske nisu obični mečevi, komentiraju u Beogradu, uvijek su bili više od igre, a tako će biti i večeras na Marakani.

U popodnevnim satima u centru Beograda počelo je raspoređivanje velikog broja policajaca u sklopu jakih mjera sigurnosti pred večerašnju utakmicu.

Oni su uz veliki broj policijskih vozila sprovedeni do stadiona, javlja Anadolija.

Područje iznad stadiona, pored kordona policije, nadlijeće i policijski helikopter. Ulaznice se više ne mogu kupiti, a ispred stadiona su velike gužve. Hrvatski nogometaši su stigli na Marakanu, nakon čega je i srpskim navijačima dozvoljeno kretanje prema stadionu.

Više hiljada navijača počelo je da se okuplja u blizini stadiona.

Kapije stadiona otvorene su od 18 sati. Navijači koji dolaze na stadion nose srpska nacionalna i četnička obilježja i pjevaju nacionalističke pjesme.

Prilaze stadiona obezbeđuje veliki broj pripadnika policije sa opremom razbijanje demonstracija.

Saobraćaj u užem centru Beograda je od popodnevnih sati bio otežan.

Na utakmici neće biti moguće prisustvo navijača iz Hrvatske kako je ranije dogovoreno između Fudbalskog Saveza Srbije (FSA) i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Zbog sigurnosti u ugostiteljskim objektima u okolini stadiona danas je zabranjeno služenje alkoholnih pića.