Kasne na utakmicu u Beograd
0

BBB se potukli sa Torcidom kod Slavonskog Broda

Sarajevo-x.com
Pripadnici srbijanske Žandarmerije na prijelazu Batrovci (Foto: Blic.rs)
Pripadnici srbijanske Žandarmerije na prijelazu Batrovci (Foto: Blic.rs)
Oko 200 navijača, pripadnika grupe Bad Blue Boys (BBB), krenulo je jutros iz Zagreba za Beograd. Na graničnom prijelazu Batrovci čeka ih srbijanska Žandarmerija da ih sprovede do Arene, ali oni kasne, jer su se kod Slavonskog Broda potukli sa pripadnicima Torcide, navijačima splitskog Hajduka.

Sa grupom BBB-a do glavnog grada Srbije putuju i hrvatski policajci. Oni su, u blizini Slavonskog Broda, kako piše srbijanski Blic, imali velikih problema. Navijači NK Dinamo potukli su se navijačima splitskog nogometnog kluba Hajduk.

Hrvatski mediji javljaju da su BBB krenuli organizovano autobusima iz Zagreba za Beograd oko 10.30. Navijači putuju u tri autobusa, uz policijsku pratnju. Očekuje se da ih na granici sa Srbijom preuzme srbijanska policija, ali i da dio hrvatskih policijaca ostane u pratnji.

Jedan dio navijača BBB ima karte za večerašnju polufinalnu utakmicu Evropskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Srbije, ali drugi dio nema karte, navode mediji. Pogranična policija Srbije vratila je danas dva autobusa sa ukupno 60 hrvatskih navijača, članova Torcide, jer nisu imali karte za utakmicu, a neki od njih su bili i pijani.