Regija
0

Baranjske poljoprivrednike pred Osijekom zaustavila policija

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kolonu traktora baranjskih poljoprivrednika, koja je oko podne krenula u protestnu vožnju prema Zagrebu, na zapadnoj je osječkoj obilaznici pred ulazom u Osijek zaustavilo nekoliko policijskih vozila.

Predsjednik Udruge "Baranjska brazda" Petar Pranjić izjavio je novinarima kako od policije nisu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su ih zaustavili, ocijenivši taj postupak policije kao odraz hrvatske politike i države prema selu i poljoprivredi.

"Krenuli smo civilizirano, najavili smo svoje aktivnosti i trebale su nam se priključiti ostale udruge čiji nas članovi sada zovu i pitaju što se događa", rekao je Pranjić.

Na novinarski upit šta će demonstranti poduzeti, Pranjić je odgovorio kako se sigurno neće sukobljavati s policijom.

"Ako bude trebalo časno ćemo otići kućama, jer smo barem pokušali i na ovaj način, a odgovorne neka bude sramota za sadašnje stanje u kojem se nalaze seljaci", poručio je Pranjić.

Najavio je kako će poljoprivrednici pokrenuti postupak razrješenja predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mate Brlošića i drugih čelnika Komore, jer smatra da nisu dobro zastupali interese poljoprivrednika.