Regija
13

Bandić ne namjerava dati ostavku na mjesto gradonačelnika

Anadolija
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, dovezen je danas s ostalim osumnjičenim u antikorupcijskoj akciji Agram u Županijski sud u Zagrebu gdje će istražni sudac odlučiti o nastavku pritvora za njega i još 11 od ukupno 16 osumnjičenih za kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, trgovanja utjecajem, poticanja na zloupotrebu položaja i ovlasti i poticanja na trgovanje utjecajem.

Četiri privedene osobe su nakon jučerašnjeg saslušanja u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) puštene na slobodu.

Bandić i ostali su do zgrade Županijskog suda dovezeni kombijem sa zatamnjenim staklima.

Sudac istrage Zdenko Posavec odlučit će hoće li osumnjičene zadržati u istražnom zatvoru i pokrenuti istragu ili će ih pustiti na slobodu. 

Advokat Milana Bandića, Krešimir Krsnik danas je poručio kako njegov klijent za sada ne namjerava dati ostavku na mjesto gradonačelnika glavnog grada Hrvatske.

Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Zagreba, izjavila je kako nije bila upoznata ni sa kakvim nezakonitim radnjama za koje se tereti Bandić te poručila kako je u nedjelju Gradu Zagrebu, hapšenjem gradonačelnika Bandića, "pripremljeno neugodno iznenađenje". Izjavila je kako se sve nije trebalo desiti na takav način.

Ukupna procijenjena finansijska vrijednost  koju su navodno pronevjerili sudionici afere koja potresa glavni grad Hrvatske, ali i cijelu zemlju, je oko 20 miliona kuna (2,6 miliona eura).