Regija
0

Bandić i Ostojić prošli u drugi krug izbora u Zagrebu

SRNA
Izborni štab Milana Bandića (Foto: Anadolija)
Izborni štab Milana Bandića (Foto: Anadolija)
Milan Bandić i Rajko Ostojić ušli su u drugi krug izbora, koji će biti održan za dvije sedmice, za mjesto gradonačelnika Zagreba.

Bandić, dosadašnji gradonačelnik Zagreba, osvojio je 25 posto više glasova od Ostojića. U drugom krugu biće u prednosti, ali ishod zavisi od toga kome će se prikloniti glasači drugih kandidata i hoće li uopšte izaći na glasanje u drugom krugu.

U Zagrebu je od 682.204, na izbore izašlo 301.549 birača, odnosno 44,20 posto. Za Bandića je glasalo 47,30 posto, a za njegovog glavnog protivkandidata 22,71 posto birača, prenose hrvatski mediji.

U Splitu će u drugi krug ići Ivo Baldasar iz SDP-a i Vjekoslav Ivanišević iz HDZ-a.

Na izbore je u ovom gradu izašlo 72.768, odnosno 47,84 posto birača. Za Baldasara glasalo je 29,24 posto, a za Ivaniševića 21,71 posto birača. Dosadašnji gradonačelnik Splita Željko Kerum osvojio je 18,51 posto glasova.

U Rijeci se pretpostavlja da će Vojko Obersnel ostati gradonačelnik, jer je u prvom krugu osvojio 48,06 posto glasova, a u drugi krug ide protiv HDZ-ovog Hrvoja Burića koji je osvojio tek 16,09 posto glasova.

U Osijeku će se za dvije sedmice za mjesto gradonačelnika boriti HDSSB-ov Krešimir Bubalo i Ivan Vrkić, kandidat grupe birača, dok će u Dubrovniku u drugi krug ići Teo Andrić iz HDZ-a i Andro Vlahušić iz HNS-a.

Aktualni gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pobijedio je u prvom krugu sa 42,51 posto, a slijedi HDZ-ov Ivan Penava sa 40,33 posto glasova. Treći je Dragan Crnogorac iz SDSS-a sa 8,34 posto glasova.

U Puli je glasalo samo 36,5 posto birača, a nakon obrađivanja biračkih mjesta uvjerljivo vodi aktuelni gradonačelnik Boris Miletić iz Istarskom demokratskog sabora koji je osvojio 48,63 posto glasova. U drugom krugu suprotstaviće mu se Peđa Grbin iz SDP-a koji je osvojio 24,54 posto glasova.