Hrvatska
0

Autobomba riječkog dvojca montirana u Sarajevu?

Sarajevo-x.com
Foto: Net.hr
Foto: Net.hr
Bomba koja je navodno sastavljena u Sarajevu i koja je toliko razorna da ubija sve u krugu od 20 metara od automobila pod kojim se nalazi spominje se u istrazi o poticanju na teško ubistvo dvaju redara iz Rijeke.

Kako piše Net.hr, prikupljaju se novi dokazi protiv Ivana Filipovića (36) i Roberta Dragina (40) optuženih da su pripremali ubistvo jedne ili više osoba koja su trebala biti izvedena 10. oktobra ispred jednog riječkog noćnog lokala.

Tako se, između ostalog, smatra da je pronađena eksplozivna naprava - mala čelična kutija ručne izrade, nabavljena u našoj zemlji, odnosno da je Filipović bio povezan sa ovdašnjim podzemljem.

Bombu koju je on naručio, Dragina je, prema navodima hrvatskih medija, dovezao iz Sarajeva, a napravu je trebao aktivirati "treći čovjek" kojeg su angažovali.

Policija je prekinula ovu akciju pohapsivši Filipovića i Dragina, za koje se tvrdi da su naručitelji likvidacije autobombom. Još je nejasnih detalja o ovom slučaju, ali se ističe kako je taj "treći čovjek" pod težinom onoga što se od njega očekivalo došao u policiju i sve im ispričao.