Regija
5

Ashton: Crna Gora je primjer regiji

Anadolija
Catherine Ashton (Foto: Anadolija)
Catherine Ashton (Foto: Anadolija)
Pitanje izbornih rezultata u Crnoj Gori treba riješiti na konstruktivan način kroz pravne procedure, a ta zemlja je primjer regionu kada su u pitanju eurointegracijski procesi, poručila je danas u Podgorici visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, javio je dopisnik agencije Anadolija.

"Postoje još neka pitanja kojima treba da se pozabavite, ali ova zemlja može biti ponosna zbog značajnih reformi koje su sprovedene, možete biti ponosni zbog svojih dostignuća", kazala je visoka predstavnica Evropske unije Catherine Ashton na konferenciji za novinare nakon održanih sastanaka sa crnogorskim zvaničnicima.

Ashton je tokom obraćanja čestitala na današnjem uspješno otvorenom i zatvorenom poglavlju 26. u Briselu, a koje se tiče obrazovanja i kulture.

“Znamo da se bavite i pitanjem ustavnih reformi, kako bi pravosuđe bilo nezavisno, vjerujem nakon svih mojih razgovora danas, da će Crna Gora pozitivno završiti sve reforme i pitanja koja su pred njom”, kazala je Ashton.

Osvrnuvši se na predsjedničke izbore održane u Crnoj Gori, Ashton je rekla da se "sve treba riješiti na konstruktivan način kroz pravne procedure".

Catherine Ashton se u Vili “Gorica” susrela sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore i šefom crnogorske diplomatije Igorom Lušićem, a nakon toga sa premijerom Milom Đukanovićem.

Visoka predstavnica Evopske unije Catherine Ashton, prema saopštenju iz Brisela, pored posjete Crnoj Gori, posjetit će Makedoniju i Albaniju dok posjeta Beogradu još uvijek nije potvrđena.