Regija
14

Arsenal oružja i eksploziva zaplijenjen na granici Crne Gore i BiH

SRNA
Crnogorska policija zaplijenila je na području Nikšića na granici sa BiH arsenal naoružanja i eksploziva, te uhapsila jednu osobu, dok se za drugom traga.

Zaplijenjeno je 15 pakovanja TNT, dvije nagazne mine sa trotilskim punjenjem, ručni bacač - zolja, lovačka puška, 10 ručnih bombi, kao i veća količina metaka, štapina i detonirajućih kapisli i drugih materija, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Inspektori su, na osnovu operativnih saznanja, pretresli kuću osobe čiji su inicijali Ž.T. (38), u jednom nikšićkom selu, na granici sa BiH, u kojoj je pronađeno 10 ručnih bombi, ručni bacač - zolja, kao i lovačka puška.

U istom selu je pretresena i kuća osoba čiji su inicijali P.T. (61), u kojoj je pronađeno 15 pakovanja TNT privrednog eksploziva, dvije pješadijske nagazne mine sa trotilskim punjenjem, snop detonirajućeg štapina, pet električnih detonirajućih kapisli, 630 komada puščanih i pištoljskim metaka raznog kalibra i dva okvira za municiju od snajperske puške.

"Osumnjičeni P.T. je, uz krivičnu prijavu, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se za isto krivično djelo tereti i Ž.T. kojeg policijski službenici potražuju", navodi se u saopštenju.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u prethodnih nekoliko dana kod još tri osobe pronašli i oduzeli četiri puške.