Obilazio narko prijestolnice
0

Arkanov ubica s lažnim pasošem BiH putovao po svijetu

Sarajevo-x.com
Dobrosav Gavrić
Dobrosav Gavrić
Dobrosav Gavrić, osuđeni ubica Željka Ražnatovića Arkana, koji je nedavno uhapšen u Južnoafričkoj Republici, putovao je posljednjih godina s lažnim pasošem Bosne i Hercegovine po Južnoj Americi i uglavnom je obilazio zemlje poznate po trgovini narkoticima.

Prema policijskim izvorima, Gavrić je s falsifikovanim pasošem Bosne i Hercegovine putovao u Ekvador i Peru, čije su prijestolnice poznati centri za narkotike, objavio je Blic.

Sud u Cape Townu razmatrao je zahtjev Dobrosava Gavrića kojeg Srbija traži zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, da bude pušten uz kauciju do odluke o njegovom izručenju. Sud, međutim, nije donio konačnu odluku, a proces se nastavlja danas.

Kapetan Paul Hendricks, oficir specijalnih policijskih snaga u Cape Townu, rekao je da se ne slaže s puštanjem Gavrića uz kauciju jer postoji rizik da bi mogao pobjeći iz zemlje, između ostalog i zbog toga što ga traže srbijanske vlasti gdje je već osuđen na 35 godina zatvora.

"Ako ga pustite uz kauciju, mogao bi biti uhapšen i deportovan", rekao je Hendricks, dodajući da Gavriću vjerovatno ne bi bilo teško da nabavi lažni pasoš i pobjegne, objavio je Blic.

Dobrosav Gavrić pojavio se na sudu u okviru procesa koji se vodi zbog ubistva lokalnog vođe narko-podzemlja Cyrila Beeka. Ubistvo Beeka desilo se 21. marta 2011. godine. Gavrić je kod Beeka bio zaposlen kao šofer, a u trenutku ubistva bio je s njim u automobilu.