Regija
0

Apel turističkim radnicima u Crnoj Gori da snize cijene

FENA
Pored niza apela i obećanja da će cijene smještaja i usluga na Budvanskoj rivijeri zbog globalne ekonomske krize biti snižene od 10 do 20 odsto u praksi se to još sporo dešava, a da li će i kada ostaje da se vidi.

Cijene noćenja u hotelima i privatnom smještaju su još uglavnom na prošlogodišnjem nivou, osim kada je riječ o pojedinim hotelskim aranžmanima.

Vlasnici privatnog smeštaja, sudeći po stanju na terenu, još nisu snizili cijene kako bi privukli goste za naredno ljeto.

Zavisno od lokacije i kategorije smještaja trenutno se noćenje kreće od 10 do 15 eura po osobi za jednu noć.

Cijene u restoranima i kafićima i pored obećanja restoratera i crnogorskog Turističkog udruženja još nisu niže.

U restoranima pogotovu u onim duž obale teško se može ručati ispod 25-30 eura po osobi. U kafićima obična ili ekspreso kafa košta najmanje jedan euro, dok je šolja čaja od jedan do jedan i po euro. Sokovi su od jedan i po do dva i po eura.

Budvanska zelena pijaca je i dalje najskuplja u Crnoj Gori, odnosno 30 do 50 odsto skuplja od onih u Baru, Cetinju ili Podgorici.

Od 1. maja u Budvi je na snazi ljetna tarifa naplate parkinga koja je za petinu viša od zimske. Jedan sat parkinga tokom dana u centru grada košta jedan euro, a noću 1,5 eura, dok je na ostalim parkiralištima danju 0,70 eura po satu, a noću 1,20 eura.

Iz Javnog preduzeća Parking servis u Budvi najavili su da će cijene parkinga tokom ljeta biti jeftinije za petinu.

Opština Budva je odlučila da smanji sve poreze sa 30 na 25 odsto, a kako se saznaje manji nameti na turističke usluge trebalo bi da važe od 31. maja.